Vegetarische Restaurantweek Menu

 • Salade
  pruimtomaat en avocado
 • Quinoa
  in huisgerookte olie en een sorbet van pittige komkommer
 • Cappuccino
  Franse uienbouillon en een schuim van Old Amsterdam
 • Braad van Knolselderij
  met atjar van rode kool en baharat
 • Jardin d’antan
  mozaïek van vergeten groenten
 • Alkmaarse Gort
  met wortelsaus, kruiden sla en gepofte wilde rijst
 • Crème Brûlée
  met witlof en peer

Vegetarische Restaurantweek

Tijdens de Nationale Week zonder Vlees, van 5 tot 11 maart, promoten we, samen met talloze organisaties in Nederland, een flexitarisch eetpatroon. Vlees en vis wordt afgewisseld met vegetarische gerechten. Als we elke week een dag geen vlees eten maken we een positieve impact op de toekomst van onze planeet. Klik hier voor meer informatie

Als duurzaam restaurant werkt L’invité, naast de goede vis en duurzaam vlees, altijd al veel met lokale en biologische groenten. Er staan vegetarische gerechten op het à la carte menu en er is uiteraard Vegetarische Proeverij, waarin 7 kleine vegetarische gerechtjes langskomen. Alle vegetarische gerechten zijn bij L’invité ook veganistisch te bestellen.

Tijdens de Week zonder Vlees organiseert De Vegetariërs Bond, samen met Isabel Boerdam, bekend van de Hippe Vegetariër, de Vegetarische Restaurantweek. Hierbij kunt u in talloze restaurants heerlijk vegetarisch lunchen of dineren. U kunt in de week de Vegetarische Proeverij bij L’invité reserveren voor slechts € 50,-.

Waarom een week zonder vlees?

Bij L’invité geloven we in veel vlees eten niet meer van deze tijd is. We zien steeds vaker gasten met een flexitarisch eetpatroon, onze vegetarische Proeverij of Duurzame Vis Proeverij wordt ook steeds vaker besteld door gasten die niet altijd vegetarisch zijn, maar gewoon ook niet altijd vlees willen eten.

In onze Proeverijen wisselen we duurzame vis af met lokale biologische groenten. Deze Proeverij kan met duurzaam vlees, maar zeker ook zonder. Wij vinden het belangrijk dat het vlees dat we bij L´invité gebruiken diervriendelijk is en niet wordt gevoerd met geïmporteerd voer. Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van het Amsterdams Damhert en het Texels Lam.

Wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je namelijk al 5 weken douchewater, 114 kilometer autorijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Het is een verrijking van je eetpatroon, zorgt voor variatie in de keuken en maakt een verschil voor mens dier en milieu!

Reacties

Door de variëteit, creativiteit en kwaliteit van de gerechten is L’Invité een droom voor elke vegetariër.

vegetarische restaurantweek

Iedere denkbare groente wordt hier op elke mogelijke manier bereid en gecombineerd in verschillende gerechten.  De ene dag staat de biet centraal tijdens voor-, hoofd- en nagerecht en elke bereiding heeft zijn eigen  smaakbeleving. De volgende dag staat de paprika in de schijnwerpers en elk gerecht wordt aangepast aan het  seizoen van dat moment.

Variatie in de Keuken, “10 Beste Groenten Restaurants van Amsterdam”

een prachtig menu waarbij vegetariërs én niet-vegetariërs hun vingers kunnen aflikken.

Ik was blij verrast door de gerechten en de presentatie daarvan. Het is voor restaurants niet altijd even makkelijk een goed vegetarisch menu aan te bieden, maar L’invité weet er gelukkig een feestje van te maken. Favoriet waren de heerlijke salade van rode bieten die op verschillende manier waren bereid. De koks bij L’invité weten overduidelijk wat ze met vegetarisch aanmoeten, en dan zie je in elk gerecht terug. Ook kiest de sommelier per gerecht de lekkerste wijn uit. Hierbij is er keuze uit volledig biologische en biodynamische wijnen.