Vacature bediening

L’invité heeft op dit moment een vacature leerling bediening op niveau 2 of 3. Je werkt 20 uur per week, verdeeld over 4 tot 5 avonden. Je werkt op basis van een vast rooster zodat je voldoende tijd kunt besteden aan je studie.

L’invité een fine-dining restaurant. Dit betekent dat onze gasten komen voor een speciale avond uit. Gasten zijn bijvoorbeeld 5 jaar samen, hebben iets speciaals te vieren of hebben afgesproken met een goede vriend. Aan ons de taak om een speciale avond goed te laten verlopen. Dit doen we met lekker eten, mooie wijnen en goede service.

Werkzaamheden leerling bediening

Gastronoom-Sommelier Sico de Moel

Onder begeleiding van een gecertificeerd leermeester wordt je opgeleid voor de volgende taken:

 1. Mise ‘n place. Hierbij zorg je ervoor dat het restaurant helemaal is voorbereid voor het diner. Het restaurant is schoon en opgeruimd, alles is aangevuld en staat op de juiste plaats en de tafels staan keurig opgedekt.
 2. Meelopen met de service. Hierbij help je tijdens het diner bij het ontvangen van onze gasten, het inzetten en uithalen van gerechten en het bijhouden van de bar.
 3. Contact met de gast. Hierbij presenteer je de gerechten en de wijnen aan de gast en beantwoord je vragen van de gast.
 4. Adviseren van gasten. Hierbij help je je gast bij de menukeuze en de bijpassende keuze van de wijnen. Je zorgt er op passende wijze voor dat het je gasten de hele avond aan niets ontbreekt en dat ze geheel ontspannen hebben kunnen genieten.

Functie eisen vacature leerling bediening

 1. Je volgt een BOL of BBL opleiding tot gastheer /gastvrouw aan een erkende horeca opleiding.
 2. Je bent representatief, verzorgd en communiceert netjes en gepast.
 3. Je hebt een betrouwbare en professionele werkhouding.

Restaurant team

Je werkt onder direct leiding van gastronoom-sommelier Sico de Moel, tevens je leermeester. Sico de Moel is ook chefkok van het restaurant en verantwoordelijk voor de keuken. Je zult dan ook veel kennis opdoen van producten, smaken en de juiste smaakcombinaties.

Op drukke dagen wordt het restaurant team aangevuld met een extra professional.

Niveau van het restaurant

L’invité is een persoonlijk en intiem restaurant, waarbij de gast zich nog echt ‘te gast’ mag voelen. In het restaurant komen voornamelijk lokale gasten uit de buurt, ongeveer een 10 tot 20 procent van de gasten is toerist.

Vaste gasten van L’invité komen vaak een paar keer in het jaar terug, bijvoorbeeld bij een speciale gelegenheid.

Op Iens.nl wordt de service gemiddeld gewaardeerd op een 8,2, bij DiningCity op een 8,6 en op Tripadvisor wordt gemiddeld 4 van de 5 sterren gegeven. In 2017 werd L’invité door de leden van DiningCity genomineerd als Rising Star.

In 2014 en 2017 is L’invité genomineerd als Fijnste Franse Restaurant van Nederland.

Contract leerling bediening

Sico - Gastronoom-SommelierArbeidsvoorwaarden vacature leerling bediening:

 • BBL Salaris volgend Horeca CAO (BOL vergoeding in overleg met opleiding)
 • Er worden geen reiskosten vergoed
 • Leerling delen op gelijkwaardige basis mee in de fooi
 • Rooster op basis van vaste dagen en uren

Sollicitaties op de vacature leerling bediening met CV en motivatie per email naar sico@linvite.nl