Vacature leerling kok

L’invité heeft weer een vacature leerling kok voor een serieuze leerling kok niveau 2 of 3. Je werkt 22 tot 32 uur per week op basis van een vast rooster, zodat je voldoende tijd kunt besteden aan je studie.

De keuken van L’invité is duurzaam, modern en ambachtelijk. Dit betekent dat we alles zelf maken op basis van zoveel mogelijk pure en lokale ingrediënten. Hierbij maken we wel gebruik van moderne technieken. Afhankelijk van je ervaring en inzet kun je worden zul je bij L’invité de volgende diensten draaien:

Werkzaamheden leerling kok

Onder begeleiding van een gecertificeerd leermeester wordt je opgeleid voor de volgende taken:

  1. Mise ‘n place diensten. vacature leerling kokHierbij bereid je de gerechten voor volgens receptuur. Je leert bijvoorbeeld groenten snijden, bouillons maken, sauzen en crèmes bereiden, vlees uitbenen, vis en gevogelte fileren, vis roken, diverse sous vide bereidingen.
  2. Uitgifte diensten. Hierbij maak je de gerechten klaar voor uitgifte. Je leert bijvoorbeeld vlees en vis garen, moderne bordopmaak, opschuimen, ijs draaien, branden en oesters openen.
  3. Keuken organisatie. Hierbij leer je plannen, leidinggeven, organiseren en samenwerken in de keuken, schoonmaak en onderhoud van keukenapparatuur, ontvangst en opslag producten, h.a.c.c.p., bestellingen, marges en andere kengetallen.

Functie eisen vacature leerling kok

  1. Je volgt een erkende koksopleiding tot basiskok niveau 2 of zelfstandigwerkend kok niveau 3.
  2. Je hebt een passie voor koken of wilt graag een goede professionele kok worden.
  3. Duurzaamheid is belangrijk voor je, zowel in product als in werkhouding.

Keukenteam

Je werkt in een team bestaande uit 3 leerlingen onder begeleiding van leermeester Sico de Moel. Deze leerwerk stage is uitsluitend bedoeld voor leerlingen die een koksopleiding niveau 2 of 3 volgen. Voortgang in de opleiding is een voorwaarde voor behoud van de werkplek.

Niveau van de keuken

vacature leerling koks eurotoquesL’invité is aangesloten bij Eurotoques. Euro Toques is een vereniging van chefs en restaurateurs die staan voor een ambachtelijke bereiding van natuur-zuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Deze vereniging richt zich op de puurheid van de keuken en het culinaire niveau en is ooit mede-opgericht door Paul Bocuse.

vacature leerling kok Chefs voor goede vis

Chefkok Sico de Moel is ook ambassadeur van Chefs voor Goede Vis. Dit betekent onder andere dat alle vis bij L’invité op een duurzame wijze is gevangen. Zo werken we met oesters en scheermessen uit Zeeland en Heek en Schelvis uit de Noordzee.

vacature leerling kok Dutch Cuisine

De meeste gasten kiezen bij L’invité voor het Proeverij Menu. Dit menu is opgesteld volgens de principes van New Dutch Cuisine. Waarbij gezondheid, duurzaamheid en Hollandse seizoensproducten voor op staan.

De keuken van L’invité is in 2015 genomineerd als Beste Groenten restaurant van de Benelux.

Onze gasten waarderen L’invité op The Fork (Iens) gemiddeld met een 9.

Contract leerling kok

Arbeidsvoorwaarden vacature leerling kok:

  • Salaris volgens Horeca Cao
  • Er worden geen reiskosten vergoed
  • Leerlingen delen op gelijkwaardige basis mee in de fooi
  • Rooster op basis van vaste dagen en uren

Sollicitaties op de vacature leerling kok met CV en motivatie per email naar sico@linvite.nl