• pop-up restaurant L’invité

    Sail Amsterdam 2015

  • pop-up restaurant L’invité

    Sail Amsterdam 2015

Telefoon

020 – 570 2010

Adres

Bloemgracht 47, 1016 KD  Amsterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag vanaf 18.00 uur.
maandag gesloten.

Sico L'invité duurzaam restaurant Amsterdam Jordaan

Sico de Moel

In 2015 bouwde L’invité tijdens Sail Amsterdam het grootste pop-up restaurant van Nederland.

Bovenop de Jan Schaeferbrug bouwde L’invité een restaurant voor 500 dinergasten, 2 Champagne decks voor 150 gasten en de live studio van de NOS.

De Jan Schaeferbrug was het kloppend hart van Sail 2015 en bood spectaculair uitzicht het evenement.

Het pop-up restaurant was slechts voor 5 dagen geopend.

Duurzaam Menu

“We werken met Hollands wild, duurzame vis en lokale groenten uit het seizoen.”

Hollands Wild

Als duurzaam restaurant kiezen wij voor Hollands wild, de pure rijkdom van de vrije natuur.

Deze dieren zijn nooit opgesloten geweest en hebben altijd hun eigen voedsel bij elkaar kunnen scharrelen. Hierdoor heeft het vlees veel meer complexiteit en smaakrijkdom.

In ons Proeverij menu laten we u graag kennismaken met de rijke smaken van wilde gans en houtduif. Deze komen van de diverse velden en bossen in Midden Nederland. Het mooie malse hert komt van de Oostvaardersplassen. Echt lokaal Hollands wild dus.

Duurzame vis

Als ambassadeur van Chef’s voor Goede Vis, kies ik uitsluitend voor duurzame vis op het menu. Hierbij kijken we naar de vangstmethode, het seizoen en hebben we het liefst vis uit onze eigen Noordzee.

Zo werken we graag met super verse rauwe makreel, oesters en scheermessen uit Zeeland. Voor onze vis van de dag maken we altijd een duurzame keuze. Dit kan een schelvis zijn of heek, soms ook een tong of schar.

Lokale groenten

Wij verrassen u graag met een mooie selectie uit de Nederlandse groenten van het seizoen. Hiermee stimuleren we boeren en kwekers gevarieerder en natuurlijker te telen, met oog voor biodiversiteit van onze natuur.

Door te kiezen voor de juiste seizoenen zijn er minder kassen nodig en proeft u meer natuurlijke smaakrijkdom.

In ons Vegetarisch Proeverij menu presenteren we altijd de beste groenten van het seizoen. Vaak zijn dit ook de minder bekende en vergeten groenten zoals de Soester knol, paarse peen of oerbiet. Bijzondere smaken die het verdienen om met aandacht door u te worden geproefd.

Lokale wijnen

Bij L’invité schenken we Europese wijnen. Naast de Franse klassiekers hebben we ook prachtige wijnen uit Duitsland, Italië of Bulgarije.

L’invité is ook specialist in gastronomische Nederlandse wijnen. Samen met een aantal collega sommeliers hebben we De Nederlandse Wijnkaart samengesteld.

Telefoon

020 – 570 2010

Adres

Bloemgracht 47, 1016 KD  Amsterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag vanaf 18.00 uur.
Maandag gesloten.

reacties van onze gasten

Zeer smakelijk , grote variatie, mooie creaties

Zeer de moeite waard , mooie lokatie op de prachtige Bloemgracht , culinair juweeltje midden in de Jordaan

Carl Hasselbachjanuari 2019

Aanrader!

Mooi restaurant op een leuke locatie in het centrum van de stad. Wij hebben gekozen voor de proeverij die was verrukkelijk met vooral wild gerechten die mooi waren gepresenteerd en heerlijk smaakten. Niet onbelangrijk was ook de bediening die erg vriendelijk en attent waren.

Bas Kuilmanjanuari 2019

Persoonlijke aandacht was super

Hele goede ervaring gehad. De ‘proeverij’ gedaan, dit bleek een juiste keuze. Veel achtergrond informatie bij de gerechtjes en telkens positief verrast door de smaak. Leuke persoonlijke aandacht en knus restaurant.

Jasper van der Nestedecember 2018

Klasse

Mooie en zeer relaxte zaak, gastvrij en persoonlijk. Verrassende combinaties in de proeverij, heerlijk! Goed afgestemd tempo van de gangen, een ‘thuis’gevoel. Kortom een fantastische avond, kwaliteit!

José van Schijndeldecember 2018

De gehele ervaring was geweldig en de smaak was fantastisch

Het eten, de entourage, de gastvrijheid en ambiance was ronduit fantastisch. Er is geen beter plek voor een intiem diner dan L’Invite, alleen jammer dan het niet in Haarlem zit waar ik woon. Maar misschien maar goed ook want anders zouden we er elke maand zijn en nu blijft het speciaal. Sico het was wederom een avond om nooit te vergeten. Bedankt, ook namens Charlotte en mijn zoons.

Peter van Bergendecember 2018

Gastvrij, heerlijk tafelen

Gastvrij Authentiek Proeverij en wijnen heerlijk.

Clara Dubbelmandecember 2018

Restaurant L’invité – Bloemgracht 47 – 1016 KD  Amsterdam – +31(0)20 570 2010 – dinsdag t/m zondag vanaf 18.00