fbpx
L'invité - Dutch Cuisine Amsterdam
  • en
  • Menu Menu
  • Recept

    Wildstoof Amsterdams Damhert

Wildstoof van Amsterdams Damhert

met atjar van rodekool & compote van zure appel

Vlakbij Amsterdam in het Amsterdams Waterleidingduinen gebied, leven gemiddeld zo’n 3000 damherten in het wild. Het gebied wordt beheerd door Waternet. De boswachters van Waternet hebben een vergunning gekregen om jaarlijks tussen november en maart damherten af te schieten om de populatie te beheren. Wildspecialist Pieter van Meel in Amsterdam verwerkt deze herten voor poeliers en horeca in Amsterdam.

Bij L’invité serveren dit duurzame lokale wild in de Proeverij tussen december en februari. Voor de take-away maken we een speciale wildstoof, waarvan we het recept met ingrediënten en bereidingswijze hierbij delen.

Dutch Cuisine bij L´invité

Geen zijn in te koken?
stripe
Wildstoof

Ingrediënten

voor 8 personen

  • 2,5 Kg Amsterdams Damhert (vraag uw slager om mals stoofvlees)
  • 2 grote witte uien
  • 1/2 bol knoflook
  • takje tijm
  • takje rozemarijn
  • scheut zonnebloemolie
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml jus de veau
  • 300 ml Mirin Fu
  • 300 ml Sojasaus
  • Dashipoeder 2 cachets
  • 1 klassieke ontbijtkoek
  • 1 Kg champignons
  • peper & zout
  • Geschaafde amandelen

Bereiding

  1. Snijd het vlees in grove stukken, bewaar even buiten de koelkast.
  2. maak de uien en de knoflook schoon en snipper deze
  3. Zet een grote pan op het vuur met een beetje zonnebloemolie. Bak daarin de uien, knoflook, rozemarijn en tijm even aan.
  4. Zodra de uien een beetje kleuren voeg je het vlees erbij.

Dit geheel circa 10 minuten sauteren op hoog vuur, voortdurend omscheppen.

  1. Voeg de witte wijn, jus de veau, Mirin Fu, Sojasaus, dashi en ontbijtkoek toe.
  2. Na een paar minuten het vuur lager zetten

Dit geheel minimaal 3 uur rustig laten stoven tot het een beetje indikt. Regelmatig roeren.

  1. Voeg de gesneden champignons toe
  2. op smaak brengen met peper en een klein beetje zout

Dit geheel nog circa 30 minuten laten stoven. Goed doorroeren.

Recept: Atjar van Rodekool

Ingrediënten:

  • 1 rodekool
  • 400g bietensap
  • 400g natuurazijn
  • 300g suiker

Bereiding:

  1. schaaf en snijd de rode kool in stukjes
  2. Los de suiker op in de bietensap en natuurazijn, breng het even aan de kook
  3. voeg de rodekool toe en draai het vuur uit
  4. alles laten afkoelen en bewaren en gesloten pot

Ondertussen maken we de Atjar van rodekool en de compote van zure appel.

Recept: Appelcompote

Ingrediënten:

  • 1 kg appels
  • 100 g natuurazijn
  • 100 g suiker

Bereiding:

  1. snijd de appels in grove stukken, klokhuis mag eruit
  2. 10min opkoken met natuurazijn en suiker
  3. afkoelen en bewaren in afgesloten pot
stripe

Nederlandse wijn

Bij dit duurzame Nederlandse gerecht past natuurlijk een mooi Nederlandse wijn. Mijn persoonlijke keuze bij dit gerecht is de Olivier van St.Martinus. De blend van de klassieke Pinot Noir en de moderne Monarch geeft mooie fruit van de pinot en de power van de monarch. Deze wijn won ook een zilveren medaille bij de Wijnkeuring der Lage Landen in 2020.

Bestel deze wijn bij St. Martinus in Vijlen of bij L’invité in Amsterdam.

Oliver St.MartinusWijngaard St. Martinus in Zuid Limburg
Uitslag Wijnkeuring der Lage Landen 2020

Sommelier Sico de Moel
stripe

Restaurant L’invité

Bloemgracht 47

1016 KD Amsterdam

  • 020 – 570 2010

  • restaurant@linvite.nl

  • De kaart

Pagina´s

Home

Dagboek van een Restaurateur

Wijndomein Bergen

Over ons

Vind ons op

Tripadvisor
Yelp
The Fork
Eet.nu
DiningCity
TopSpots
Dutch Cuisine Duurzame Vis eurotoques - ambachtelijke keuken
Dutch Cuisine Duurzame Vis eurotoques - ambachtelijke keuken

Algemene Voorwaarden Horeca
Privacy verklaring/Cookie verklaring

Kvk Amsterdam 64758737
© 2019 L’invité

Scroll naar bovenzijde