020 – 570 2010
Kvk Amsterdam 64758737
© 2019 L’invité
De Nederlandse keuken is creatief, gevarieerd en duurzaam. Met Dutch Cuisine zet L´invité de Nederlandse eetcultuur weer opnieuw op de kaart.
Gezond, lokaal en met respect voor de Nederlandse boeren, vissers, jagers en ambachtslieden zoals wijn- en kaasmakers.
Ambachtelijk werken in het belang van gezonde voeding, zonder kunstmatige toevoegingen. Geen industriële gemaksproducten, maar samenwerken met lokale en eerlijke producenten. Met vele gepassioneerde chefs in Europa heeft L´invité zich verbonden aan de erecode van Euro-toques.
Euro-toques is in 1986 opgericht in samenwerking met Paul Bocuse, één van de grootste gastronomen van de 20e eeuw en initiator van la cuisine du marché.
Bij L’invité serveren we duurzaam gevangen vis, daarbij houden we ook zoveel mogelijk rekening met het seizoen en de foodmiles.
Onze chefkok Sico de Moel is dan ook ambassadeur van het ‘Chefs voor Goede Vis’, het horecaprogramma van de Good Fish Foundation, bekend van de Viswijzer.
bekijk onze Goodfish foundation aftermovieDe laatste jaren is de kwaliteit van Nederlandse wijnen enorm vooruitgegaan. Dit komt door de veranderingen in het klimaat, maar vooral ook door de toegenomen kennis. Nieuwe resistentere druivenrassen zijn beter geschikt voor ons klimaat en intelligent bodembeheer maakt duurzame wijnbouw mogelijk.
Onze sommelier is internationaal gecertificeerd en heeft zich in zijn opleiding gespecialiseerd in lokale wijnen van Nederlandse bodem. Hij onderhoudt goede contacten met de beste Nederlandse wijnmakers en laat u graag kennismaken met hun prachtige lokale wijnen.
L invité ontwikkelt zelf een duurzame wijngaard op Domein Bergen
Bloemgracht 47 werd gebouwd in 1628. In deze periode werd ook de Jordaan gebouwd; een nieuwe wijk voor arbeiders, immigranten en ambachtlieden. Bloemgracht 47 is één van de weinige overgebleven panden uit die tijd en het oudste gebouw op de gracht.
In de bijna 400 jarige historie heeft Bloemgracht 47 onder meer dienst gedaan als wolververij, suikerfabriek, pakkistenmakelaardij en schroevenfabriek.
Vanaf 2012 is restaurant L´invité gevestigd in dit historische pand.
bekijk onze fotocollectie van de BloemgrachtTartaar van rauwe makreel met een sorbetijsje van cornichon en venkel
Roseval en venkel
Bouillon van witte uien met schuim van Old Amsterdam
Wilde eend met zure appel en zoete kers
Mozaïek van lokale seizoensgroenten
Ree van de Veluwe met zoete aardappel en pastinaak
De proeverij is licht en voedzaam. We werken met minder vet, minder suiker en minder zout. Hierdoor proeft u de pure smaken van onze mooie producten beter.
L’invité werkt volgens de principes van de New Dutch Cuisine. In de proeverij laten we u de pure smaken van onze lokale producten proeven.
In onze proeverij vindt u Hollands wild, duurzaam gevangen vis en lokale seizoensgroenten. De proeverij is ook te bestellen zonder vlees, zonder vis, geheel vegetarisch of zelfs veganistisch.
Kvk Amsterdam 64758737
© 2019 L’invité