JFK Magazine: oktober 2017

Het is lastig om in Amsterdam nog een restaurant te vinden dat geweldig eten serveert, maar dat nog niet doodgehyped is. L’Invité le Restaurant is wel zo’n restaurant. Letterlijk en figuurlijk een onontdekte parel. Want enigszins verscholen op de Bloemgracht in de Jordaan vind je dit toprestaurant dat zowel qua inrichting als kaart enig in zijn soort is.

Niks geen hypermodern en extreem cool interieur dat door een hippe ontwerper is bedacht, maar een lekker rustig, modern (maar niet te modern) interieur waarbij het vooral om comfort, sfeer en natuurlijk geweldig eten gaat. Dat laatste is de sympathieke en multifunctionele eigenaar en chef Sico de Moel, die vaak ook nog eens in de bediening staat, wel toevertrouwd. Deze selfmade selfmade cuisinier laat zich inspireren door de Franse keuken, maar stelt het lokale product centraal. Liefst biologisch en altijd met respect voor de natuur geteeld of gekweekt.

Om zoveel mogelijk van de gerechten te genieten, kun je kiezen voor de ‘Proeverij’. Deze neemt je dit najaar op een ontdekkingstocht langs verrukkelijke en zeer originele maar perfect bereide Franse en Hollandse gerechten. Ook erg fijn aan dit sfeervolle restaurant is het feit dat een avond uit eten hier ook echt een avond uit eten is. Slow food op zijn best!

Bron: JFK Magazine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.