Leerling kok bij L’invité

CJ Tierie solliciteerde in november 2016 bij L’invité op een BBL leerplek voor zijn opleiding basiskok niveau 2. Hiervoor werkt CJ bij een cateringbedrijf, maar hij zocht een ambachtelijker leerbedrijf waar hij zijn opdracht van school beter uit kon voeren. Van januari tot december 2017 had hij een leerwerkplek bij L’invité. CJ kijkt terug op zijn leerperiode bij L’invité.

leerling kok CJ Tierie

Hoe heb je je leerperiode bij L’invité ervaren?

ook al waren het soms lange dagen ik vond het altijd wel leuk om naar werk te gaan. m’n collega’s waren gezellig en er was gelukkig altijd wel wat te doen.

Welke vaardigheden heb je geleerd tijdens je leerperiode?

Toen ik hier begon wist ik nog bijna niks van de keuken. maar na een jaar was het meeste mij geleerd en had ik goed vertrouwen in mijn vaardigheden.

Welke vaardigheden heb je kunnen verbeteren tijdens je leerperiode?

Het enige waar ik persoonlijk altijd moeite mee had was schoon werken, maar dat kwam meer door mezelf dan een ander.

Heb je beter inzicht gekregen in de organisatorische processen in de keuken?

Door de tijd heen kreeg ik

gelukkig beter inzicht hierin. Als dat niet was gelukt kon ik er ook zeker niet met plezier werken.

Heb je je productkennis kunnen verbeteren?

Ja! ik heb een beter begrip gekregen voor waar en wanneer ik bepaalde producten kan gebruiken.

Hoe heb je de begeleiding door je leermeester ervaren?

Mijn leermeester was erg aardig. Als ik om hulp vroeg dan kreeg ik deze ook. Werken met

mede leerlingen was ook erg fijn, deze hebben mij ook veel geleerd door het jaar heen en dat was ook zeker nodig.

Hoe heb je de werksfeer ervaren?

De werksfeer was altijd prettig en rustig.

Wat is het beste van deze leerplaats?

Het beste vond ik persoonlijk dat er altijd mogelijk was om ook zelf dingen te doen. Als ik vroeg aan mijn leermeester of ik iets specifiek kon leren kon dat zonder probleem.

Wat kunnen we nog verbeteren aan deze leerplaats?

Er is weinig verandering nodig. De dingen die vervelend waren zijn meestal al verholpen terwijl ik daar zelf werkte.

Inmiddels is CJ bij zijn volgende leerbedrijf begonnen aan zijn koksopleiding niveau 3 tot zelfstandigwerkend kok.