Goût de France Menu

 • Champagne
  met 3 Zeeuwse oesters
 • Scheermesjes
  Noordzee
 • Kwarteltje
  Frankrijk
 • Entrecote
  Nederland
 • Kaasplankje
  Nederland & Frankrijk
 • Creme Brûlée
  L’invité

incl. Champagne, Franse wijnen, mineraal water, koffie/thee & huisgemaakte friandises

vanaf 21 maart: Goût de France

Het gastronomische evenement Goût de France is een wereldwijde viering van de Franse keuken. Chef-koks van over de hele wereld serveren ieder jaar op de eerste dag van de lente (21 maart) een “diner à la française”. Dit evenement, dat in 150 landen op initiatief van het ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken wordt georganiseerd, draagt bij aan de bloei van de Franse keuken op alle vijf de continenten.

L’invité voert een klassieke Franse keuken, waarbij de gerechten worden bereid met lokale en regionale producten. Als lid van Euro-toques (mede opgericht door Paul Bocuse), staan wij voor gezonde voeding, ambachtelijk bereid met natuurzuivere, streekgebonden producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven.

Reviews

Chefkok-eigenaar Sico de Moel, voert een moderne keuken waarin de Franse klassiekers op verrassend eigentijdse wijze worden bereid met regionale producten en veel lokale biologische groenten. Om een ode te brengen aan de Franse gastronomie gaat L’invité speciaal voor Goût de France terug naar de Franse gastronomische tradities. Heerlijk uitgebreid tafelen met canapé’s, een amuse bouche, kwarteltjes een dubbel hoofdgerecht, fromage een dessert en café met friandises.

Frank Scheers, Amsterdam Today

Diner à la Française bij L’Invité

We hebben er even op moeten wachten maar het zonnetje schijnt deze week volop en het is eindelijk lente. En daar worden we zo blij van. Op deze officiële eerste dag van de lente focussen we niet alleen op het weer, maar wordt ook de Franse gastronomie onder de aandacht gebracht tijdens “diner à la Française”. Een wereldwijd initiatief waar zo’n 2000 chefs aan deelnemen. Een van die restaurants is L’invité aan de Bloemgracht, hartje Jordaan aan een van de mooiste grachten van Amsterdam.

Wat kun je verwachten? Een avond uitgebreid tafelen en genieten van een echt Goût de France menu bestaande uit een aperitief met fingerfood, een voorgerecht met kwartel en bloedworst, je kunt 1 of 2 hoofdgerechten nemen met keuze uit een tarte tatin van witlof of damhert, een kaasplateau en het dessert is een crème brulee met rabarber. Het geheel wordt begeleid met hele mooie Franse wijnen en Champagnes. Klinkt goed toch?

Severine Verhallen, Catch52