• Maquereau
  tartaar van rauwe makreel met een sorbet van cornichon
 • Couteaux
  Zeeuwse scheermesjes met zoet-zure venkel
 • Bisque
  van strandkrabben
 • Châtaigne de mer
  zeeëgel
 • Kibbeling
  van bijvangst
 • Skrei
  met boerenkool
 • Crème Brûlée
  met zeewieren

Proeverij

In februari presenteert L’invité een speciale Proeverij met 100% Duurzame Vis.

In 7 gangen maakt u kennis met een gevarieerd aanbod duurzame vis. De vis en schaalschelp dieren uit de proeverij zijn altijd op een duurzame wijze gevangen, waarbij ook rekening wordt gehouden met het juiste seizoen, vangstmethoden en beheer van de biodiversiteit.

Indien u online boekt krijgt u bij aankomt 2 heerlijke duurzame Zeeuwse Oesters van Pietje.

100% Duurzame Vis

Makreel uit de Noord-Oost Atlantische oceaan

de visserij op makreel is selectief met weinig bijvangst. Er is geen contact met de zeebodem. Door een goed beheer van deze duurzame vis blijft het bestand binnen de biologisch veilige grenzen.

Scheermessen uit de Noordzee

Mesheften of zwaardscheden of scheermessen zijn in de jaren 70 in de Noordzee terecht gekomen. Inmiddels is deze duurzame vis soort de meest voorkomende tweekleppige voor de Nederlandse kust. De visserij in Zeeland is MSC gecertificeerd.

Strandkrabben uit de Noordzee

De basis van deze bisque wordt door Jan van As gemaakt van de rest verwerking van duurzame strandkrabben uit de Noordzee.

Zeeëgel uit de Atlantische Oceaan

De zeeëgel is een bijzondere delicatesse. Ze leven in het wild op grote diepten in de Atlantische oceaan tussen Schotland en IJsland. Klik hier voor meer informatie over de duurzaamheid van de zeeëgel. Wij serveren de zeeëgel alleen op vrijdag, zaterdag en zondag.

Bijvangst uit de Noordzee

Bijvangst is de vis die door de netten van de vissers wordt meegenomen als er op populaire vissen als tong of schol wordt gevist. Het gaat om minder populaire vissen als schar, grauwe poon, wijting of steenbolk. Door deze duurzame vissen juist wel te eten wordt verspilling tegengegaan.

Skrei uit de Noorse zee

De Skrei is een kabeljauw smaakt geweldig en is zo duurzaam als het maar zijn kan. De Noorse vissers zijn voor optimaal beheer gebonden aan strenge quota en ook de periode waarin er gevangen mag worden zijn beperkt. Alle officiële Skrei is daarom ook MSC gecertificeerd.

Duurzame Vis Makreel
Duurzame Vis Zeeëgel
Duurzame Vis Bijvangst
Duurzame Vis Skrei
Goof Fish Foundation

L’invité heeft een prachtig evenement heeft georganiseerd in de vorm van een 7 gangen vis menu tijdens de hele maand februari.

Sico de Moel trapt hiermee af als ambassadeur van ‘Chefs voor goede vis’.

De makers van de VISwijzer  hopen dat restaurantbezoekers deze pionier steunen en deze unieke kans aangrijpen om met een goed geweten vis te eten!

Michelle Boonstra
Onderzoeker Good Fish Foundation

Chef

Sico L'invité Restaurant Amsterdam

Er is zoveel duurzame vis beschikbaar, waarom zouden iets anders willen eten?

Eten is ook gevoel, en ik voel me beter als mijn vis duurzaam gevangen is.

Ik ben heel benieuwd naar de reacties van mijn gasten.

Sico de Moel
Chef L’invité & Ambassadeur ‘Chefs voor Goede Vis’