Telefoon

020 – 570 2010

Adres

Bloemgracht 47, 1016 KD  Amsterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag vanaf 18.00 uur.
lunch alleen voor groepen vanaf 10 gasten.
Maandag gesloten.

Sico L'invité Restaurant Amsterdam

Sico de Moel

Duurzaam is voor mij respect voor elkaar, de natuur en de wereld

L’invité is een duurzaam restaurant. In een oude werkplaats uit 1628 (over duurzaamheid gesproken) aan één van de mooiste grachtjes in de Amsterdamse Jordaan, zit de moderne, ambachtelijke keuken van L’invité.

Garanties over duurzaamheid kan niemand geven, maar wij doen bij L’invité onze uiterste best voor een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering.

Duurzame keuken

Bij L’invité wordt de nieuwe generatie koks in de ambachtelijke en eigentijdse bereidingen van duurzame en lokale producten. Alle vis die bij L’invité wordt verwerkt is duurzaam gevangen. Dus geen standaard dorade’s, zeebaars, gamba’s of garnaaltjes. Maar wel scheermesjes en oesters uit Zeeland, makreel, heek of schelvis uit de Noordzee. Geen vlees uit de andere kant van de wereld, maar wel prachtig Texels Lam, een geitenbokje uit de buurt of fantastische Hollands wild.

De kop-tot-staart verwerking betekent dat we alle delen van het dieren die smaak geven verwerken in onze menu’s. Ook het fruit en de groenten verwerken we helemaal, waardoor er zo weinig mogelijk verspilling is van smaak.

Duurzame Proeverij

Met onze Proeverij nemen we onze gasten mee in ons duurzaam verhaal. Producten die we allemaal wel kennen, maar misschien niet zo vaak eten. Duurzaam gevangen vis, Nederlands niet-industrieel vlees en mooie biologische en soms vergeten groenten.

Geen industriële, maar juist ambachtelijke bereidingen, waardoor we minder gebruik hoeven te maken van vet, zout of suiker en er meer ruimte is voor de oorspronkelijke pure smaken.

Heerlijk uitgebreid tafelen met aandacht voor elkaar en voor de mooie dingen in het leven. Geen overdaad, geen haast, gewoon rustig genieten. Dat is duurzaamheid in de Proeverij van L’invité.

Certificaten

Duurzaamheid is voor ons geen verzameling van certificaten, we doen liever gewoon zelf wat we goed en duurzaam vinden. We zetten de oven uit als deze niet wordt gebruikt, we laten de waterkraan niet de hele dag openstaan. We gebruiken producten waar we zelf achter staan, verantwoordelijk geproduceerd, met respect voor mens en natuur.