L’invité, gevestigd aan Bloemgracht 47, 1016 KD Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens die wij verwerken
L’invité verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voor- en achternaam
– Geslacht
– Telefoonnummer
– E-mailadres

L’invité verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
– U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is in het kader van uw reservering
– Verzenden van onze nieuwsbrief

Geautomatiseerde besluitvorming
L’invité neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van L’invité) tussen zit. L’invité gebruikt Formitable voor het verwerken van reserveringen.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
L’invité bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.

Delen van persoonsgegevens met derden
L’invité verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

L’invité gebruikt geen cookies.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door L’invité en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar administratie@linvite.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

L’invité wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
L’invité neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via administratie@linvite.nl

Maud Koedijk ging langs bij L’invité aan de Bloemgracht in Amsterdam. Een klassiek restaurant met Frans georiënteerde keuken. Chefkok en eigenaar Sico de Moel stond als uitstekende gastheer in de bediening. In de keuken één van zijn leerlingen, die een heerlijke proeverij van zeven fine dining gerechten creëerde. Klassiek Frans, met een duurzame en Hollandse touch. Zo komt het damhert op de kaart uit de duinen van Kennemerland, waar de groeiende populatie door de jaren heen tot een overschot heeft geleid.

Ook werd een gang gewijd aan de inmiddels hippe ‘vergeten’ groenten, zoals schorseneer en aardpeer. Een verrassend ingrediënt bij de traditionele kwartel was de bloedworst met kruidnagel. Tevens wist Sico de gangen goed te combineren met Franse én internationale wijnen. Zo liet de op hooi gerookte makreel de Chardonnay van OZ uit Australië nog beter tot zijn recht komen.

Maud maakte een mooie sfeer impressie van een avond bij L’invité. Als freelance producer en content maker heeft zij oog voor beeld en een liefde voor goed eten. Na haar werkervaring in televisieproductie is ze freelancer geworden om naast produceren zelf ook content te creëren. Ze woont samen in hartje Haarlem en struint vaak over de markt voor een citroen cannoli met pistache of een verse haring. Zij experimenteert veel in haar eigen keuken, maar gaat ook graag op reis om nieuwe culturen en gerechten te ontdekken.

klik voor de video op Video Eet.nu

 

Vandaag is het ons mooie terras weer geplaatst op de Bloemgracht. Het Bloemgracht terras is ontworpen door architecte Dineke Dijk en geeft het gevoel van een boot. Als één van de weinige terras in Amsterdam ligt het Bloemgracht terras ook direct aan het water en heeft daardoor een fantastisch uitzicht over de Bloemgracht, misschien wel één van de mooiste grachtjes van Amsterdam.

Vanaf nu is L’invité ook weer geopend voor de lunch op vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf 12.00 uur, ook binnen.

Om de Franse gastronomie en wijnen internationaal onder de aandacht te brengen, wordt ieder jaar op de eerste dag van de lente wereldwijd een “diner à la française” gekookt en geserveerd.

Maar liefst 2000 chefs verenigen zich dit jaar om een ode te brengen aan de Franse keuken. Ook in Nederland zal een twintigtal chef-koks in hun eigen restaurant een speciaal Frans diner bereiden.

Tegelijkertijd worden in 150 verschillende Franse ambassades over de hele wereld diners geserveerd. Good France is een initiatief van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reserveer bij op 21 maart bij L’invité voor het speciale Goût de France Menu of kijk hier voor de andere restaurants die meedoen.